Yhteystiedot

Aija Narvi
Tampere

044-3171757
sähköpostisoite
aijaicats@gmail.com

www.aijaicats.com

Vinkkejä pennunostajalle

*laita paljon painoa terveysasioille
*ota selvää, onko vanhempia testattu Felv ja Fiv negat., HCM negat, onko vanhempien sydämet ja munuaiset ultrattu
*ragdolleilla kuten muillakin rotukissoilla on perinnöllisiä sairauksia, joita voidaan eliminoida pois käyttämällä terveystestejä ennen astutuksia

Pennut           

Hyvä tietää  pentua hankkiessa                                     

Sitovaa varausta tehtäessä käytössä on 400€ varausmaksu, joka huomioidaan loppuhinnassa. Pääasiallisesti myyn pentuja rakkaiksi lemmikeiksi. Kasvatuksessa pidän tärkeänä pentujen hyvää terveyttä ja luonnetta. Sen takia valikoin tarkoin kasvatuksessa käyttämäni urokset ja naaraat. Käytän kokonaan ulkopuolisia uroksia ja vaadin niiltä sydämen ja munuaisten ultraustuloksen ennen siitoskäyttöä.Pennut kasvavat aina kodinomaisissa olosuhteissa ja niiden kanssa ollaan paljon alusta lähtien. Näin pennuista tulee rohkeita ja sosiaalisia. 

Pennun hinta  on 1100 € ja tähän sisältyy jo varhaisleikkaus ja mikrosirutus.

Pennut myydään vain sisäkissoiksi, jotka voivat ulkoilla valvotusti valjaissa tai omassa tarhassa. Ragdollia ei saa päästää vapaana ulos juoksemaan. Omistaja on tästä itse vastuussa.

Pennut lähtevät uusiin koteihin:

  • Aikaisintaan 14 viikon ikäisinä
  • 2 kertaan rokotettuina
  • Eläinlääkärin tarkastamina
  • Mikrosirutettuina
  • Madotettuina
  • varhaiskastroituna

 Pennun mukaan tulee:

  • Suomen Kissaliiton rekisterikirja (FIFE)
  • Kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet
  • "Aloituspaketti" jossa tuttuja ruokia, leluja yms

Pennuilla on  kahden vuoden takuu perinnöllisten munuaissairauksien varalta ( refluksi nefropatia ja PKD)

Pennuilla on viiden vuoden takuu perinnöllisen sydänsairauden varalta ( HCM)

Pennuilla on kahden vuoden takuu tarttuvan vatsakalvontulehduksen varalta (FIP)

Mikäli kiinnostunut pennuistamme, niin voit joko soittaa tai laittaa  sähköpostia. Toivon, että kerrot itsestäsi, perheestäsi ja niistä  olosuhteista, mihin pentu tulisi, sekä siitä  millaista pentua olet  etsimässä. Oletko kiinnostunut lemmikistä vai esimerkiksi näyttelyissä  käymisestä?

Meille kissamme ovat ensisijaisesti rakkaita perheenjäseniä.

Miksi pentu maksaa niin paljon? Pentuja myydään netissä halvemmalla… 

Meillä lemmikiksi myytävä pentu maksaa 950 €. Tuohon hintaan Suomen Kissaliittoon rekisteröitävät pennut on rokotettu 2 kertaa, eläinlääkäri on tarkastanut ne ja kirjoittanut niille terveystodistuksen, ne on mikrosirutettu ja pojat varhaiskastroitu ja tytöt varhaissterilisoitu.

Pennut on ruokittu laadukkaalla, monipuolisella pentujen täysravinnolla ja luovutettaessa ne ovat täysin sisäsiistejä. Pennut saavat mukaansa penturepun, jossa on pennulle tuttuja ruokia, pentuopas, kasvattajan omat ohjeet, leluja ja erilaisia hyödyllisiä tarvikkeita pennulle. 

Mistä pennun hinta koostuu

Pennun hinta muodostuu menoista, jotka alkavat aikaisemmin, jo ennen kuin pentu edes syntyy. Vaikka kasvatus ei olekaan työ vaan harrastus, niin todellisuudessa se vaatii paljon työtä, aikaa ja rahaa. Kaikki kasvatuksessa käyttämämme kissat jalostus testataan. Niille teetetään Felv ja FIV testit sekä veriryhmämääritys. Käymme kissojemme kanssa aktiivisesti näyttelyissä, jotta saamme palautetta eri maiden hyvin koulutetuilta kissatuomareilta kasvateistamme. Käytämme paljon muiden kasvattajien uroksia ja maksamme astutusmaksut pentujen isän omistajalle. Panostamme kissojen laadukkaaseen ravintoon ja virikkeelliseen elinympäristöön. 

Menot kasvattajalle ensimmäisestä 5 pennun pentueesta (osalle kissoista se on myöskin viimeinen pentue): 

1500 € naaraan ostohinta, tuontikulut ja rekisteröinti
500 €/vuosi naaraan pito ( perushuolto, näyttelykulut)
500 € naaraan eläinlääkärikulut / terveystutkimukset ( Felv, Fiv, verikokeet, ultraus yms)
750 € astutusmaksu urokselle

170 € pentujen rekisteröinti Kissaliittoon

800 € pentujen mikrosirutus, eläinlääkäritarkastus, rokotukset 2 kertaa
400€ pentujen ruoka ja hiekka

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

yhteensä 4620 € 

Tulot ( 5 x 950 € ) = 4750 € 

Tulot 4750 € - Menot 4620 € = 130 €

Naaraan ensimmäinen pentue maksaa siis kasvattajalle noin 4620 €, jos naaras synnyttää itse, ilman eläinlääkärin apua. Keisarinleikkauksessa kulut ovat helposti 1000 €, joita ei ole otettu huomioon laskelmassa. Usein kaikki ei suju näin ongelmitta, vaan erinäisistä syistä kuluja tulee lisää. 

Yllä olevan laskelman mukaan jokaisen pennun ( pentueessa 5 pentua) kulut ovat 4620 jaettuna viidellä = 924 €. Tässä ei ole huomioitu lainkaan kasvattajan työtä, eli vain rahalliset menot. Keskimäärin rotukissan pentu myydään meillä lemmikkitasoisena 950 € hintaan. Ensimmäisen pentueen kulut saa juuri ja juuri takaisin ja vaivanpalkkaa jää 130 €. 

Seuraavassa pentueessa kulut ovat muuten samat, mutta naaraan ostohinta ja osa terveystutkimuksista jää pois.  2. pentue ( 5 pentua) maksaa kasvattajalle noin 2600 €, jolloin 5. pentueen pentueessa jokaisen pennun kulut ovat noin 500 €. Jos pentu maksaa 950 €, kasvattajalle jää hyvässä lykyssä 450 € / pentu. Läheskään aina ei käy näin onnellisesti. Usein sattuu odottamattomia pentujen ja emon eläinlääkärikuluja yms. ja niihinkin pitää vain varautua etukäteen. 

Mihin pennuista saatavat rahat käytetään

Kaikki pennuista saatava raha käytetään uusien kasvatuskissojen hankintaan (kissan hankintahinta, rekisteröinti, lento, rahti, rokotteet, testit, sirut, viranomaispaperit yms.), näyttelyissä käymiseen ( hotellit, bensat, laivat, näyttelymaksut noin 44 € / kissa/ pv), kissojen testeihin (HCM, PKD, FeLV, FIV, ultraukset jne) . Lisäksi tulevat kissojen ylläpitokustannukset, laadukas kuiva/märkäruoka, pölyämätön mikrohiekka, eläinlääkärikäynnit, mahdolliset lisäravinteet yms.

Kasvatus on mielenkiintoinen ja paljon antava harrastus, mutta rahallinen hyöty siitä jää paljon vähäisemmäksi kuin yleensä luullaan.